Via haar chiropractor is Karin naar een orthomoleculair voedingsdeskundige verwezen, omdat haar lichamelijke klachten (spier- en gewrichtsklachten) mede door voeding zou kunnen komen. Zij heeft zelf ervaren wat gezonde voeding met haar heeft gedaan, ervaarde inderdaad minder klachten en veel meer energie.
Tijdens het eerste consult neemt zij het huidige voedingspatroon met je door en kijkt daarbij welke voedingsmiddelen aangepast kunnen worden. Afvallen is niet haar insteek, het gaat haar om de gezondheid, maar haar ervaring heeft geleerd (ook bij zichzelf) dat je vaak wel gaat afvallen.

Omdat de opleiding voetreflexologie haar altijd al trok is zij in 2022 de opleiding gaan volgen. Karin ervaarde zelf een ontspanning van lichaam en geest door het oefenen op elkaar tijdens de opleiding en dat is precies wat ze wil doorgeven tijdens de voetbehandelingen.

Ze heeft de opleiding aangevuld met een cursus metamorfosemassage. Deze massage zet zij actief in in haar behandelplan voor het voedingsadvies, omdat alleen een ander voedingsadvies vaak niet de oplossing is om je voedingspatroon aan te passen. Het tweede consult bestaat daarom uit het ophalen en uitleggen van het voedingsplan, maar tevens geeft zij dan ook een metamorfosemassage. De massage bestaat uit zacht cirkelende beweging op de reflexzones van de wervelkolom die zich op de voeten, handen en het hoofd bevinden.

De manier waarop men reageert op een metamorfosemassage is uniek voor iedereen en hangt af van de levenskracht van de persoon die behandeld wordt.

Men voelt zich vaak geactiveerd of juist heel ontspannen of allebei. Door de energieverschuiving kan men soms gebeurtenissen uit het verleden herbeleven of bepaalde emoties hebben die een dag of twee kunnen duren. Dit is een deel van het proces om oude patronen ter sprake te brengen en om deze te verwerken.

Ondanks dat de metamorfosemassage grote verschuivingen kan bewerkstelligen, gebeurt dit altijd op een niveau dat de persoon aan kan. Soms zijn veranderingen onmiddellijk merkbaar, terwijl zij ook subtieler kunnen zijn.

Deze veranderingen kunnen verbeteringen van fysieke, geestelijke of emotionele gezondheid tot aan een algemeen gevoel van het hebben van meer energie en vertrouwen tot gevolg hebben.

De Metamorfosemassage is zacht en volledig veilig voor iedereen. Zowel voor zwangere vrouwen als voor kinderen, dus iedereen van jong tot oud.

  • De voeten zetten beweging in waardoor de energie vrijkomt
  • De handen zorgen er voor dat de vrijkomende energie gebruikt kan worden om te handelen
  • Het hoofd zorgt er voor dat men zich bewust is van de energieverandering, waardoor er verandering kan plaatsvinden

In maart 2024 heeft Karin haar pakket aangevuld met Acces Bars, ook weer tot doel om haar cliënten meer in de ontspanning te laten komen.  Evt. ook weer in aanvulling op het voedingsadvies, maar de afspraken kunnen ook zonder voedingsadvies gemaakt worden. Access Bars is een energetische behandeling via drukpunten op het hoofd, waarmee je het lichaam in staat stelt om vastzittende gevoelens, gedachten, ideeën, overtuigingen en gedragspatronen los te laten.

Tot nader order is Karin Oosting niet aanwezig in de praktijk en zal ook voor KKracht & Balans niet werkzaam zijn.